Поновљен тендер за нови мост у Драгочају

За изградњу новог моста у центру Драгочаја, поново је покренута јавна набавка за избор извођача радова, након што је први тендер поништен пошто је пристигла понуда била већа у односу на процијењену вриједност.

-Према нашим плановима, градња моста је већ требало да почне. Нажалост, нисмо успјели добити извођача из првог покушаја јер је понуђач за тај пројекат тражио више за око 50.000 КМ у односу на процијењену вриједност. Унутрашњом реалокацијом, успјели смо обезбиједити додатна средства и сада понављамо јавну набавку – појаснили су у одјељењу.

Како су истакли, план је да у току ове године изаберу извођача, резервишу средства и сходно временским приликама, започну радове.

Према другој поновљеној јавној набавци за изградњу моста, процијењена вриједност радова је око 200.000 КМ, а сви заинтересовани понуђачи треба да се пријаве до 31. октобра.

Нови мост, према подацима одјељења, биће дужине 13 и ширине девет метара. Имаће двије саобраћајне траке по три метра, те двије пјешачке стазе од по метар и по.

Изградњом новог моста у центру Драгочаја требало би да буде смањен ризик од излијевања Драгочајке.

-Због смањеног профила, ова рјечица је, честим изливањем из корита у зони постојећег моста, задавала муке локалном становништву протеклих година. Зато је одлучено да се мост реконструише, односно изгради потпуно нови – казали су у надлежном одјељењу, те додали да ће по изградњи новог моста бити потребно урадити и приступне саобраћајнице и уредити корито Драгочајке.

Истовремено, у овом насељу прошле седмице у функцију је пуштен нови мост преко рјечице Драгочајке у Градини. Нови мост, за шта је из градског буџета издвојено 50.000 КМ, саграђен је на локалном путу Градина – Кауре – Шалићи.