Позив за субвенције: 200.000 КМ за побољшање квалитета земљишта

За субвенције пољопривредницима за побољшање квалитета земљишта обезбијеђено је 200.000 КМ, које ће бити распоређене путем јавног позива који је данас расписао Центар за развој пољопривреде и села.

За ове субвенције средства су прикупљена на основу накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе и биће искориштена за суфинансирање пројеката чијом реализацијом се стварају услови за оспособљавање неплодног земљишта за пољопривредну производњу.

За средства се могу пријавити физичка лица, предузетници (с.п.) и привредна друштва која се баве пољопривредном производњом на руралном подручју Бање Луке и која испуњавају одређене услове.

Максимална средства која може остварити апликант утврђују су у висини 60 одсто од  вриједности пројекта, а не могу бити већа од 3.000 КМ по пројекту. Минимална површина пољопривредног земљишта која се мора обухватити овим мјерама је пола хектара, а максимална површина пољопривредног земљишта које се може пријавити износи три хектара.

Конкурсне пријаве за додјелу средстава са свим прилозима, потребно је доставити до 1. септембра лично Служби за планирање и развој Центра, радним даном од 9 до 15 часова, или путем поште на адресу: Војводе Момчила 10, 12 и 16, Бања Лука. Све додатне информације могу се добити у просторијама центра или на телефоне број: 051/433-639, 051/433-637 и 051/433-620.

Према подацима Центра за развој пољопривреде и села, у оквиру реализације програма кориштења  средстава од накнаде за претварање пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе у задње три године укупно је издвојено 882.292 КМ, које је користило 377 пољопривредника.

Јавни позив и пратећу документацију преузмите овдје.

 Фото илустрација

Фото илустрација