Подршка раду Народног позоришта РС

Предсједник Скупштине града Бање Луке Зоран Талић, рекао је да Народно позориште Републике Српске треба што већу подршку друштва како би наставило да постиже добре резултате, те буде путоказ и узор за будуће генерације.

Талић је током данашњег састанка са директором Народног позоришта РС Ненадом Новаковићем, поводом 90 година постојања ове институције културе, истакао да је НПРС значајан амбасадор Републике Српске у другим земљама у којима гостује, представљајући потенцијал Српске у култури и умјетности.

Он је додао и да о успјеху ове установе свједоче и бројне фестивалске награде, признања за глумце и представе, али и Орден заставе Републике Српске са златним вијенцем којим је Народно позориште Српске одликовала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом девет деценија рада.

Талић је навео да је на састанку било ријечи и о условима у којима Народно позориште ради, те оцијенио да ће мултифункционална сала,  за коју је недавно расписан конкурс, ријешити проблеме капацитета позоришта.

– У децембру прошле године смо објавили јавни конкурс за идејно рјешење ове сале, како бисмо добили квалитетно рјешење, које ће превасходно послужити људима из области културе. Предвиђено је да нова сала има око 700 мјеста – рекао је Талић.

Ненад Новаковић је нагласио да је 2020. година за позориште веома значајна.

  • Обиљежавамо 90 година рада Народног позоришта РС – институције која толико траје да је промијенила више држава, политичких и других система, те опстала и важи за једну од озбиљнијих институција културе у региону – навео је Новаковић.

Глумци Слађана Зрнић и Александар Стојковић, позвалису све грађане да учеству у обиљежавању 90 година постојања и рада позоришта, које живи и развија се захваљујући њима.