Подршка младим предузетницима: Отворен нови простор Иновационог центра

Нови радни простор Иновационог центра Бања Лука, који ће додатно оснажити капацитете за пружање подршке младим предузетницима, отворен је вечерас на 13. спрату, у небодеру у Улици Веселина Маслеше.

Заједнички простор за рад – први Лонац хаб у БиХ отворен у оквиру старт-ап викенд, јесте пројекат реализован у сарадњи са Фондацијом Мозаик, уз подршку Града Бања Лука који је додијелио градски простор на кориштење Иновационом центру.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да је ово већ трећи простор који је Град додијелио Иновационом центру, те изразио задовољство што је све више потражње за коворкинг просторима.

-Још један простор у насељу Старчевица требало би да буде ослобођен за потребе Иновационог центра јер желимо да утростручимо просторни капацитет самог Иновационог центра за четворогодишњи период – рекао је Радојичић.

Он је истакао да је разлог то што има довољно младих који су у савременим технологијама и који су заинтересовани за старт-ап пројекте или сличне дјелатности.

 

Директор Иновационог центра Бања Лука Драго Гверић изразио је задовољство што је отворен још један коворкинг центар са циљем да пружи мјесто за развој друштвено одговорних предузећа.

-Циљ нам је да обезбиједимо мјесто за рад фриленсера, као и мјесто гдје ће се одржавати презентације и обуке – рекао је Гверић.

Он је истакао да ће у пословном инкубатору Иновационог центра мјесто имати сви који са својом друштвено одговорном идејом одлуче да покрену бизнис.

-Простор смо добили од града, те смо га у сарадњи са фондацијом ‘Мозаик’ реновирали и у потпуности опремили за рад фриленсера и нових предузећа – рекао је Гверић.

Директор Фондације „Мозаик“ Зоран Пуљић изразио је задовољство што је та фондација дио значајне активности која ће створити додатне прилике за младе и иновативне пословне људе у Бањој Луци.

Он је изразио наду да ће у новом простору у наредних неколико година бити покренуто бар 10 или 15 бизниса.

ЛОНАЦ хаб је савремено уређен и опремљен простор који ће својим садржајем бити идеално мјесто за све тимове и појединце с пословним идејама с фокусом на друштво и планету Земљу,  те за друге стартупе, студенте, фриленсере, дигиталне номаде и туристе који у тренутку проласка кроз град имају потребу за радним мјестом.

Корисници ће имати приступ разним догађајима, едукацијама, тренинзима о конкретним темама које доприносе развоју њиховог пословања, подршку у привлачењу првих корисника за њихове производе/услуге те могућност увезивања с потенцијалним  партнерима.

Све информације о пакетима и резервацијама налазе се на www.lonac.ba.