Подршка за девет пројеката удружења грађана

Девет пројеката удружења грађана биће подржано у оквиру Регионалног програма локалне демократије на западном Балкану, којег спроводи Развојни програм Уједињених нација у партнерству са Градом Бања Лука.

Укупна вриједност подржаних пројеката је нешто више од 180.000 КМ, од чега је учешће Града у њиховом суфинансирању у износу од 30 одсто.

Вриједност додијељених средстава по појединачним пројектима износи од од 11.000 КМ до 31.000 КМ. Тако су подршку добили Друштво психолога РС за пројекат „Дјеца у загрљају медија“ и Хуманитарна организација „Партнер“ за пројекат „Бања Лука – инклузивна заједница“. Подржани су и пројекти удружења „Здраво да сте“, „Дневни центар за старе“ и „Мозаик пријатељства“, те Удружења за помоћ лицима са аутизмом „Дјеца свјетлости“, Градске организације слијепих, Градског позоришта „Јазавац“ и Горске службе спашавања.

На овај, други јавни позив за финансирање пројектних приједлога организација цивилног друштва у оквиру пројекта ReLOaD стигло је укупно 40 пријава.

Комплетну ранг листу пројектних приједлога погледајте овдје.

Град Бања Лука од половине 2017. године учествује у пројекту Регионални програм локалне демократије на западном Балкану (РеЛОаД) у БиХ, који финансира Европска унија, а спороводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП). Кроз пројекат ће, од 2017. до 2020. године,  градској администрацији бити пружена подршка у сегменту добре управе, укључујући активности на јачању сарадње са организацијама цивилног друштва.