Подршка Града: 102.000 КМ за пројекте удружења грађана

Представницима цивилног сектора данас су уручени уговори о суфинансирању пројеката удружења грађана за 2020. годину, за које ће Град Бања Лука издвојити 102.000 КМ.

Уговоре је уручио градоначелник Игор Радојичић, који је рекао да су програми и пројекти углавном усмјерени према оним категоријама наших суграђана који заслужују посебну пажњу, а то су дјеца и социјално осјетљиве групе.

  • Одабрано је 12 пројеката и вјерујем да ће наши партнери успјети да их реализују, што ће, сигурно, бити посебан изазов за све нас, јер имамо ограничења и мјере које морамо да поштујемо. Прошле године је овај сектор био веома ангажован кроз платформу „Бања Лука људског лица“ и били смо на добром путу. Међутим, актуелна епидемија је све зауставила и читав низ програма је на чекању. Највјероватније, све до краја ове године, нећемо бити у могућности да реализујемо пројекте који се тичу старијих особа – рекао је Радојичић.

Александра Штрбац из организације „Здраво да сте“, рекла је да ће кроз пројекат „Клубови за дјецу и породицу“ наставити рад у мјесним заједницама на подручју града, јер за ову тему постоји велики интерес грађана.

  • Ми ни током епидемије нисмо у потпуности обустављали рад, већ смо се трудили да дјеци маскимално помогнемо на различите начине, што и јесте наша основна мисија. Кроз ресурсни центар у Драгочају имали смо преко стотину дјеце у различитим радионицама, наравно у мањим групама, уз поштовање свих мјера заштите – нагласила је Штрбац.

Кроз пројекат „Још више разлога“, институт „Перпетум мобиле“ наставља образовни рад са младима.

  • Пројекат ћемо релаизовати у 14 бањалучких средњих школа, чиме ћемо наставити наше активности према овој популацији, гдје смо у протеклом периоду дошли до преко 20.000 младих људи са којима смо радили. Методологију рада смо прилагодили, а радиће се и преко онлајн платформи – казао је Илија Трнинић, извршни директор Института за развој младих и заједнице „Перпетум мобиле“.

Списак подржаних пројеката погледајте овдје.