Подршка бањалучким одбојкашицама на међународној сцени

Градоначелник Игор Радојичић честитао је на досадашњем успјеху одбојкашицама “БЛ Волеја”, вицешампиона БиХ, које ће ове сезоне играти у два међународна такмичења, Средњоевропској лиги и ЦЕВ Купу.

Он је на данашњој конференцији за новинаре тим поводом, нагласио да је посебно важно што ће се у нашем граду играти међународне утакмице.

– Бањалука је гладна квалитетног спорта, наша публика добро зна шта су квалитетни резултати јер ми у свом граду имамо освајаче европских, свјетских и олимпијских медаља- истакао је он.

Градоначелник је истакао да је пред нама добра сезона када је ријеч о колективним спортовима, јер је неколико бањалучких клубова изборило учешће на међународној сцени.

– Вјерујем да овај клуб има снагу да привуче публику, спонзоре, а онда би са тим требало да дођу још већи успјеси – казао је Радојичић.

Предсједник клуба “БЛ волеј” Слађан Цвијановић рекао је да их ове године очекују озбиљни изазови у европском и регионалном такмичењу.

-Надам се да ћемо на најбољи начин представљати Бањалуку и бањалучку одбојку која ће несумњиво расти у будућности – рекао је Цвијановић.

Директор „БЛ Волеја“ Душко Овука посебно је истакао да су у питању изузетно квалитетна такмичења, а клубу ће само за учешће у Средњоевропској лиги бити потребно око 150.000 КМ.

И директор СД „Борик“ Ненад Талић је, овом приликом, нагласио да је велико задовољство што ће се у бањалучком „храму“ спорта играти међународне утакмице.

-Рукометашице су избориле пласман у Прмијерлигу, „Орлови“ су изборили у регионалну лигу, рукометаши у ЕХФ Куп, а онда наше даме ће учествовати у европским одбојкашким такмичењима. Ми ћемо бити сервис града и омогућити им најбоље могуће услове- казао је он.

Подршка

Наш прослављени одбојкаш Вељко Башић пружио је одбојкашицама своју подршку.

-Сам излазак нашег клуба у Европу даје другу димензију. Од овог момента, ми више не представљамо само клуб него град и све што смо до сада успјели да направимо. Имамо велико задовољство да играмо у Европи. Имамо обавезу да град представимо у најбољем свјетлу- казао је Башић.