Поводом славе БОРС-а: Положени вијенци на споменик палим борцима

Поводом Митровдана, крсне славе Борачке организације Републике Српске, градоначелник Игор Радојичић положио је данас вијенац на споменик палим борцима на гробљу Свети Пантелија.

Након полагања вијенаца, Радојичић је истакао да Град Бања Лука активно сарађује са Борачком организацијом РС али и другим организацијама које окупљају борце, породице погинулих и ратне војне инвалиде.

Он је нагласио да су у протекле три године изграђени споменици палим борцима на Старчевици, Лаушу и Драгочају, те обновљени у Мотикама, Стричићима и Бистрици.

-С циљем стамбеног збрињавања породица погинулих и РВИ, ове године је проведен поновни јавни позив, а од идуће године Град ће покренути нови програм финансијске подршке стамбеног збрињавања ових категорија – рекао је Радојичић.

Предсједник Градског одбора БОРС-а Горан Рогић, указао је да је 1.200 бораца са подручја Бање Луке дало своје животе у одбрани Републике Српске.

-Вријеме прославе Митровдана је вријеме кад се сјећамо наших погинулих другова који су дали немјерљив допринос у стварању Српске – казао је Рогић.