Петрићевац добио нову модерну саобраћајницу

У оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, пуштена је у функцију нова модерна саобраћајница на Петрићевцу, на правцу према Мотикама, вриједна више од два милиона КМ.

Градоначелник Игор Радојичић казао је данас, током посјете МЗ Петрићевац, да је на новоизграђеној дионици у Улици краља Александра I Карађорђевића у дужини од 900 метара урађена комплетна инфраструктура и постављен асфалт, те да је преостало на око 200 метара саобраћајнице још само да се положи асфалт, што ће бити урађено чим временске прилике дозволе.

Ово је један од највећих пројекта, које је градска администрација почела у прошлој години.

-Практично можемо говорити о новој саобраћајници, јер је урађен водовод, оборинске и фекалне канализације, измјештање јавне расвјете, обострани тротоари, те два аутобуска стајалишта. Завршена је већина дионице и одлучили смо да је пустимо у саобраћај, а остало ћемо завршити чим временски услови то дозволе – рекао је Радојичић.

Према његовим ријечима, Петрићевац је веома насељено подручје у којем је Град доста тога урадио у посљедњих неколико година.

-Тренутно градимо нову амбуланту, вртић и објекат мјесне заједнице Петрићевац у оквиру вишенамјенског објекта – навео је Радојичић.

Начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да је приоритет развој инфрастурктуре у приградским насељима, што је од изузетног значаја за мјештане.

-Радимо пут према Пријечанима, урадили смо прву фазу и ове године настављамо главни пут у Шарговцу – навео је Сандић.

Мјештанин Марко Нинковић изразио је задовољство урађеним путем.

-То је жила куцавица која повезује наше двије мјесне заједнице, Петрићевац и Мотике, са градом – закључио је Нинковић.

 Сада и прије

Сада и прије