Петрићевац: У функцији вртић, амбуланта и мјесна заједница

Новоизграђени објекти вртића, мјесне заједнице и амбуланте на Петрићевцу, од данас су на услузи за најмање 10.000 становника овог насеља.

Отварању овог вишенамјенског објекта присуствовали су предсједница Владе Србије Ана Брнабић, замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер РС Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик.

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић, казао је да отварање ових објеката има двојако значење.

-С једне стране, показује да је Бања Лука град који брине за своје суграђане, мисли на најмлађе али и на здравље свих. Око 200 малишана добиће своје мјесто у новом вртићу који ће, у договору са предсједником Србије Александром Вучићем носити назив  „Змај Јова Јовановић“. С друге стране, објекти носе и симболику јер указују на јединство једног народа који живи у двије државе и тим јединством се поносимо – казао је Амиџић.

Према његовим ријечима, Бања Лука постаје све љепши и љепши град, стално се развија и расте.

-Веселимо се због тога, али и због свих пројеката које је Влада Србије подржала како код нас тако и у другим локалним заједницама. У име градоначелника Игора Радојичића, у лично и у име свих суграђана, хвала предсједнику Вучићу и Влади Републике Србије на свој досадашњој подршци – истакао је Амиџић.

Премијерка Србије Ана Брнабић, казала је да је већ 11 пута посјетила РС у својству предсједнице Владе Србије.

-Бања Лука је први град који сам посјетила у овом новом мандату. И то је једна од ствари која говори о нашој блискости и колико нам значи Српска. Конкретно, ово је други вртић који отварамо заједно и то је најбоља инвестиција за будућност. Даћемо све од себе да буде још овакавих пројеката – навела је она.

Нагласила је да Србија данас економски и политички стабилна.

-Имаћемо најбоље економске показатеље у читавој Европи и то је резултат реформе, нашег огромног рада и одговорности. А када је Србија јака, то значи да је јака и РС – истакла је премијерка Србије, додајући да је Србија, кроз различите пројекте, уложила око 59 милиона евра у РС.

Наредне године, како је навела, тек ће се видјети шта значи када раде Србија и Српска, најављујући почетак изградње аеродрома Требиње и великог заједничког пројекта „Бук Бијела“.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је отварањем вишенамјенског објекта  испуњено оно што је и обећано.

-Велика је ствар то пријатељство које имамо са Србијом. Српска је развијена и желимо да буде још развијенија. Сада је дошло вријеме да се у потпуности можемо да ослонимо на Србију – нагаласила је она.

Изразила је захвалност градоначелнику Бање Луке Игору Радојичићу и његовом тиму што су се, како је рекла – заложили да се овако значајни пројекти за мјештане Петрићевца али и цијеле Бање Луке – покрену и ураде.

-Све потребе су евидентиране и градска администрација ради предано. Велики број  пројеката радимо заједно или у сарадњи са Ребуликом Србијом. Бања Лука је данас велико градилиште и тако мора остати и убдуће јер је огледало РС – закључила је предсједница Цвијановић.

Директорица Дома здравља Бања Лука Невена Тодровић казала је да је услугом примарне здравствене заштите на подручју Петрићевца обухваћено око 8.000 суграђана.

-Амбуланта почиње са радом већ од понедјељка. Уз три ординације пружаће и лабораторијске услуге и тренутно задовољава све потребе за ову мјесну заједницу – истакла је Тодоровићева, која је заједно са замјеником градоначелника уручила захвалницу премијерки Брнабић.