Петрићевац: Ускоро градња амбуланте, а догодине и вртића и мјесне заједнице

Изградња амбуланте породичне медицине на Петрићевцу требала би почети до краја ове године, у оквиру планираног вишенамјенског објекта, у којем ће накнадано бити смјештени и дјечији вртић и мјесна заједница, потврђено је у Одјељењу за комуналне послове.

Начелник одјељења Петар Билчар истиче да прва фаза овог објекта подразумијева градњу објекта амбуланте породичне медицине, док ће накнадно, у другој фази, догодине бити грађени вртић и мјесна заједница.

Према његовим ријечима, већ је урађено идејно рјешење, а у току је рјешавање имовинских односа и прибављање грађавинске дозволе, након чега слиједи расписивање тендера за избор извођача радова.

Планирани објекат је организован тако да се сва три простора налазе под једним кровом, а функционално су раздвојени и независни, те је сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором.

-Идејно рјешење је конципирано на начин да се објекат гради у три фазе, односно сваки од планираних садржаја може се градити као засебна цјелина. У наредних двадесетак дана очекујемо да комплетирамо документацију како би добили грађевинску дозволу за прву фазу, односно за градњу амбуланте, пошто су на тој парцели већ ријешени имовински односи – нагласио је Билчар.

Упоредо са овим послом, надлежно одјељење је већ покренуло поступак за рјешавање имовинских односа за градњу друге двије фазе, односно вртића и објекта мјесне заједнице.

-У буџету за ову годину имамо планирана средства за градњу прве фазе односно за објекат у коме би била смјештена амбуланта са пратећим садржајима, тако да би већ наредног мјесеца била покренута јавна набавка за избор извођача и започети радови прије зиме – казао је Билчар.

Друге двије фазе, односно градња вртића планираног капацитета за 100 дјеце, као и изградња објекта мјесне заједнице биће планирана за наредну годину.