Петрићевац: Тендер за градњу вртића и мјесне заједнице

Тендер за градњу вртића и мјесне заједнице у оквиру вишенамјенског објекта на Петрићевцу, биће расписан наредне седмице. Ове године, град Бања Лука је својим средствима покренуо изградњу амбуланте породичне медицине у оквиру овог објекта, а донацијом Републике Србије биће грађена преостала два дијела – вртић и мјесна заједница.

Ово насеље нема дјечији вртић у саставу Центра за предшколско васпитање и образовање, те ће изградња вишенамјенског објекта у оквиру којег ће бити и вртић, како су истакли из ове установе – пуно значити за мјештане Петрићевца.

Будући вртић намијењен је за смјештај око стотину дјеце.

Истовремено, Град је привео крају прву фаза радова на вишенамјенском објекту на Петрићевцу која обухвата градњу амбуланте.

Према подацима са терена, објекат амбуланте је доведен под кров, постављене су водоводне и електро инсталације, монтирана столарија, те обављени унутрашњи и фасадерски радови.

-Тиме је приведена крају прва фаза реализације вишенамјенског објекта – навели су из ресорног одјељења.

Град је конкурисао за донаторска средства код Владе Републике Србије, која је за овај пројекат обезбиједила додатних 800.000 евра. План је да комплетан објекат наредне године буде пуштен у функцију.

Градња вишенамјенског објекта на Петрићевцу, одвија се у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“.

– Амбуланта, у чију је изградњу Град уложио 210.000 КМ, вртић и мјесна заједница налазиће се под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором – закључили су из одјељења.

Извођач прве фазе градње тронамјенског објекта, је предузеће „Тектон“.

 Амбуланта под кровом

Амбуланта под кровом