Петрићевац: Интензивирани радови на вишенамјенском објекту

Захваљујући повољним временским приликама, интензивирани су радови на изградњи амбуланте, мјесне заједнице и вртића на Пeтрићевцу, у оквиру будућег вишенамјенског објекта. Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, истиче да је најближи завршетку објекат амбуланте породичне медицине, који би ускоро требало да буде у потпуности завршен.

  • Поред тога, изграђена је темељна плоча за нову мјесну заједницу, а ради се и на темељима за нови вртић – рекао је Билчар.

У будућем вртићу наћи ће мјеста за више од стотину малишана са подручја Петрићевца, с тим да је, према пројекту, он подијељен у двије цјелине, прва за дјецу вртићког узраста од три до шест година, а друга за дјецу јасличког узраста од једне до три године.

Истовремено, у објекту будуће мјесне заједнице биће изграђена мултифункционална сала капацитета до 100 сједећих мјеста и два пословна простора, а на спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

Укупна вриједност овог тронамјенског објекта је око два милиона КМ. Добрим дијелом, одсно са 1,4 милиона КМ, изградњу финансира Влада Републике Србије, а преостала средства обезбједио је Град Бања Лука.

Радови на вртићу и мјесној заједници почели су у новембру прошле године а извођач радова  предузеће „Тектон“ , према уговору, има рок од 300 дана за завршетак објекта.