Паприковац: Камерама против дивљих депонија

Због учестале појаве дивљих депонија, на раскрсници улица Николе Бокана и Зеленгорске у наредним данима биће постављене надзорне камере.

-У неколико наврата на овој локацији у насељу Паприковац, несавјесни појединци формирали су дивље депоније које смо били приморани да уклањамо. Како бисмо покушали да спријечимо ту негативну појаву и ружну слику у том дијелу града, поставићемо надзорне камере на овој локацији – појаснили су из ресорног одјељења.

Нагласили су да им није циљ кажњавање, него да, изазивајући страх да не буду снимљени, одврате суграђане да отпад не бацају тамо гдје му није мјесто.

Иначе, камере се константно премјештају на нове локације како би покрили што веће подручје с циљем сузбијања масовно изражене појаве да се крупни отпад одлаже на непредвиђеним мјестима, најчешће поред контејнер.

Из одјељења су, и овом приликом, позвали све Бањалучане, који желе да се ријеше старог намјештаја, бијеле технике или неког другог крупног отпада, да за одлагање користе услуге „Чистоће“, која је недавно истакла нови, повољнији цјеновник за ову врсту услуга.

 За одлагање крупуног отпада, потребно користити услуге „Чистоће“ (Фото архива)

За одлагање крупуног отпада, потребно користити услуге „Чистоће“ (Фото архива)