Otvorena nova trim staza u Trapistima

Nova trim staza za šetnju i rekreaciju, u dužini od 1,1 kilometar, otvorena je danas u Trapistima. Nova staza, koja predstavlja nastavak gradskog projekta gradnje rekreativnih staza, izgrađena je kroz trapisku šumu.

Ulaz na stazu lociran je u neposrednoj blizini parkinga zavoda „Dr Miroslav Zotović“, a put kroz šumu vodi do naselja Kolonija u Slatini.

Novoizgrađena staza zajednički je projekat Gradske uprave i Šumskog gazdinstva Banja Luka.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao novoizgrađenu stazu,  izjavio je da naši sugrađani dobijaju još jednu rekreativnu stazu, u okviru nastojanja da se stvore što povoljniji uslovi za rekreativno bavljenje sportskim aktivnostima.

-Po ranije potpisanom ugovoru sa Šumskim gazdinstvom Banja Luka, koji se tiče šuma posebne namjene, predviđena je izgradnja ove trim staze, koja sada postaje novi rekreativni sadržaj u našem gradu. Paralelno sa ovim poslom, sa Šumskim gazdinstvom, radimo i arboretum u Trapistima. Napravljen je elaborat i kreće se sa uređenjem tog područja koje će trajati nekoliko narednih godina i to će biti jedna nova rekerativna, zabavna i sportska zona – naglasio je Radojičić.

Direktor Šumskog gazdinstva Velibor Stanić ukazao je da je izgradnja ove staze rezultat prethodnog dogovora o šumama posebne namjene na području Banje Luke.

-Jedna od stavki tog ugovora sa Gradskom upravom je i izgradnja ove staze. U narednom periodu, postavićemo klupe za rekerativce, a dodatno uređenje staze će se nastaviti i u narednim mjesecima. Uvjeren sam da će, kao rezultat tih napora, ova staza dobiti svoj nastavak i do same Slatine – istakao je Stanić.

U okviru strateškog plana za širenje rekreativnih sadržaja, tokom ove godine su na Banj brdu otvorene dvije pješačko rekreativne staze, kao i trim staza u parku „Mladen Stojanović“ koja je postala omiljeno odredište brojnih rekreativaca. Takođe, manja pješačko rekreativna staza izgrađena je i uz obalu rječice Široke u Dervišima.