Особе са инвалидитетом уче o изради накита

Удружење параплегичара регије Бања Лука, данас почиње реализацију пројекта под називом „Креативношћу до оснажења“, који је подржао Град Бања Лука.

  • Тема пројекта је обука жена са инвалидитетом за израду накита од фимо масе. Пројектом је обухваћено 10 жена са инвалидитетом и то по пет чланица Удружења параплегичара регије Бања Лука и Савеза инвалида рада града Бање Луке, који су партнер у реализацији овог пројекта – кажу у Удружењу параплегичара.

Како је најављено, радионице ће се одржавати два пута седмично у наредна два мјесеца. Радионице ће се одржавати у просторијама Удружења паралегичара регије Бања Лука.

  • Захваљујући разумијевању Градске управе, жене са инвалидитетом, учеснице на пројекту, стећи ће нова знања о начину израде накита и тиме ће моћи да се додатно социјализују и укључе у друштво. По завршетку радионица планирана је изложба радова насталих на пројекту. Изложба ће бити продајног карактера, гдје би, продајом радова, учеснице пројекта имале прилику за додатну зараду – наводе из Удружења параплегичара.