Од јесени пракса за 21 студента у Градској управи

Студентску праксу у органинма и установама Градске управе, у наредној школској години, обављаће 21 студент Универзитета у Бањој Луци, објављено је након данашњег састанка градоначелника Игора Радојичића и ректора Универзитета у Бањој Луци Радослава Гајанина.

Такође, Град Бања Лука ће помоћи изградњу вртића и наставно-едукативног центра у оквиру Универзитетског града (кампуса) који ће превасходно служити за смјештај дјеце, али и за образовање кадова из области предшколског васпитања.

  • Град Бања Лука и Универзитет у Бањој Луци имају много зјаедничких интереса и послова које радимо и које ћемо убудуће радити. Бројни наставници Универзитета у Бањој Луци су ангажовани на пројектима које Град реалаизује и за нас је то од велике важности. С почетком јесени, примићемо нову генерацију стажиста у Градску управу и градске установе – рекао је Радојичић.

Када је у питању изградња вртића у простору кампуса, Радојичић је објаснио да посао воде Влада РС и Универзитет, а да ће Град урадити пројектовање.  Он је истакао да Град увијек стоји на располагању када је у питању инфраструктура у простору кампуса и да се тренутно разговара о одређеним спортским садржајима и уређењу саобраћајница.

Ректор Универзитета у Бањој Луци Радослав Гајанин, казао је да су студенти за обављање студенстке праксе одабрани путем конкурса и, већ са почетком академске године, студенти ће имати прилику да ступе на посао.

  • Ово је трећа година узастопно у којој организујемо студентску праксу и захвални смо Градској управи која је имала разумијевања за потребе Универзитета и наших студената. Стратешко опредјељење наше високошколске установе јесте повећање обима практичног дијела наставе и побољшање излазних компетенција студената који завршавају факултете, а ми ћемо у наредном периоду покренути иницијативу да извођење практичне наставе буде обавезно, а не факултативно – нагласио је Гајанин.

Сусрет градоначелника Радојичића и ректора Гајанина дио је већ установљеене праксе да се челни људи града и Универзитета састају сваких шест мјесеци како би размотрили актуелне теме.