Обновљена и фасада у Војводе Радомира Путника

Завршена је санација фасаде на стамбеној згради у Улици Војводе Радомира Путника број 1, у оквиру пројекта обнове фасада на подручју града.

Заједничким улагањем Града и заједница етажних власника, крајем прошле године урађена је и фасада на једној згради у Росуљама односно у Улици Краља Петра II Карађорђевића. Радови на обје зграде коштали су 88.273 КМ, од чега је Град сносио трошак у износу од 52.575 КМ.

Преостале су још двије стамбене зграде, које су прошле године изабране путем јавног позива – за обнову коју ће суфинансирати Градска управа.

-На једној од њих, згради у Алеји Светог Саве бр. 4, 8 и 12 радови су у току. Њихова вриједност је 54.535 КМ, од чега је половину од тог износа обезбиједио Град – казали су у Одјељењу за комуналне послове.

На прољеће ће почети и санација фасаде на згради у Улици Бана др Тодора Лазаревића 3, 5 и 7, вриједности 119.510 КМ, од чега ће Град да издвоји 70 одсто потребних средстава.

-Овај пројекат подразумијева не само уређење вањског изгледа зграда, него и побољшање топлотне изолације објеката, односно већи степен енергетске ефикасности – закључили су у надлежном одјељењу.