Обилићево: Руше „кућу на путу“

Деценијски проблем са саобраћајницом у Улици Браће Југовића у Обилићеву, која је правила бројне проблеме учесницима у саобраћају, требало би ускоро да буде ријешен, након што је данас почело рушење стамбеног објекта у овој улици, због којег до сада није било могуће спајање саобраћајница.

  • Већ дуги низ година, на средини Улице Браће Југовића, код укрштања са Пионирском улицом, постоје озбиљни проблеми у одвијању саобраћаја, и то због објекта који је представљао својеврсну физичку препреку нормалном одвијању саобраћаја. Након рушења наведеног објекта, и изградње споја саобраћајнице, ширине шест метара, са обостраним тротоарима ширине по 1,5 метара, биће омогућен нормалан саобраћај – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Након ових грађевинских радова, за које ће бити издвојено 20.000 КМ, доћи ће и до измјене режима одвијања саобраћаја у овом дијелу Обилићева.

Скупштина града је у јуну ове године донијела одлуку о куповини наведеног објекта, те његовом рушењу и изградњи споја саобраћајнице.