Обилићево: Пуштен у рад пети терминал “Бл бајка”

Нови, пети по реду, терминал „БЛ бајка“, градског сервиса за изнајмљивање бицикала, данас је пуштен у функцију на локацији у Обилићеву, на укрштању улица Цара Лазара и Крфске.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, истакао је да је нови терминал лоциран уз Источни транзит, у близини градлишта новог дијела ове саобраћајнице и новог километра бицисклистичких стаза.  Он је додао да је стратешки циљ градске администрације да свако бањалучко насеље добије по један овакав терминал.

  • На овој локацији ускоро завршавамо изградњу бициклистичих и пјешачких стаза на потезу до Ребровачке цркве. У међувремену, биће окончани и радови на изградањи недостајућег дијела Источног транзита у правцу новог моста, тако да очекујемо значајан број нових корисника ове услуге – нагласио је Сандић.

Станице „БЛ бајка“ су доступне и у центру града – Улица краља Петра И Карађорђевића (преко пута зграде Градске управе), код воденог парка Аквана, у Улици Мајке Југовића код Студентског центра „Никола Тесла“ и у Парку Младен Стојановић.

Овај систем тренутно има 1.080 корисника, а очекује се да ће овај број бити знатано повећан током љетње сезоне.

  • Наше анализе показују да је највећи број корисника “Бл бајка” у јутарњим и поподневним часовима када људи иду и враћају се с посла. То је управо била наша намјера да стимулишемо ову врсту превоза, а да се мање користе аутомобили – рекао је Сандић.