Ноћ музеја у суботу: Погледајте програм

Међународни дан и Европска ноћ музеја, интернационални су празници који ће ове године у Републици Српској бити одржани у суботу, 18. маја.

Музеј Републике Српске традиционално обиљежава четрнаесту „Ноћ музеја“ разноликим културним програмом, који ће трајати од 18 до 22:30 часова.

Oвогодишњи програм конципиран је са циљем да главни учесници манифестације буду дугогодишњи сарадници музеја и вјерна музејска публика. Ученици и студенти, глумци и музички извођачи, својим ће наступима испунити најдужу музејску ноћ коју ове године обиљежавамо под мотом „Уз игру и пјесму кроз Ноћ музеја“.

Први дио програма од 18 до 20 часова усмјерен је на млађу публику, а наступе ће изводити дјеца из вртића и основних школа. Овај дио програма завршиће наступом „Врапчића“, а након 20 часова, до 22:30, публика ће видјети наступе ученика Гимназије, студената Умјетничке академије, плесних студија, Градског хора и Позоришта младих „Дис“.  Гост вечери је Маја Татић а програм ће завршити звуцима тамбуре, наступом Градског тамбурашког оркестра. Четрнаеста Ноћ музеја доноси и виртуелну посјету европским музејима у сарадњи са ЕУ Инфо Центром у БиХ.

Покровитељи догађаја „Европска Ноћ музеја“ су Министарство просвјете и културе Републике Српске и Град Бања Лука, а ове године догађај је уврштен у манифестацију „Прољеће у Бањалуци“.

 

Програм у Музеју савремене умјетности РС
-Изложба „Перцепције: Цвијет је најљепши кад је неубран“;
-Перформанс умјетнице Лале Рашчић „ГОРГО“;
-Виртуелна посјета европским музејима;
-Dj set Oridžidži;
-Спектакуларан концерт бенда МАИКА.