Нови систем за контролу паркирања

Протеклог викенда почела је примјена новог система за контролу наплате паркирања, који је у протекле двије седмице пробно пуштен у функцију и тестиран.

  • Један од новитета је да радници који контролишу наплату паркирања више неће морати да укуцавају ручно регистарске ознаке већ ће бити довољно да само усликају регистрацију, те ће систем аутоматски извршити провјеру да ли је плаћена карта за контролисано возило – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Истовремено, корисници ће моћи да све информације у вези са паркирањем (затварање појединих паркиралишта, рок трајања валидности мјесечних претплатних карата и остало) добију путем смс-а или електронске поште. Поред тога, нови систем омогућиће и лакше продужавање претплатничких карата.

Послије формирања базе података, од средине ове године, приликом реиздавања мјесечних и осталих претплатних карата, корисници више неће морати долазити у Градску управу са уплатницом, већ ће претплатне карте бити електронски продужаване.

Поред недавно уведене апликације „Паметни паркинг“, ово су само неки од новитета у систему којима се жели подићи ниво услуге и побољшати функционисање области паркирања у нашем граду.

Такође, ове године ће бити инсталирани дисплеји који ће показивати заузетост мјеста на тзв. Крашовом паркингу и старој аутобуској станици.