Нови мост у Драгочају

Изградња новог моста у центру Драгочаја, требало би да почне ускоро, након што је ових дана расписана јавна набавка за избор извођача радова.

 Мост у центру Драгочаја ускоро у новом руху

Мост у центру Драгочаја ускоро у новом руху

 Радови на мосту у засеоку Градина

Радови на мосту у засеоку Градина

Процијењена вриједност овог пројекта, чијом реализацијом би требало да буде смањен ризик од излијевања Драгочајке, износи 150.000 КМ. Изабрани ивођач ће имати рок од 120 радних дана да оконча овај посао.

-Због смањеног профила, ова рјечица је, честим изливањем из корита у зони постојећег моста, задавала муке локалном становништву протеклих година. Зато је одлучено да се мост реконструише. Обезбијеђена су средства из градског буџета, а јуче је расписана јавна набавка за извођача – казали су у надлежном Одјељењу за саобраћај и путеве.

По изградњи новог моста, како су појаснили, биће потребно урадити и приступне саобраћајнице и уредити корито Драгочајке.

Према њиховим подацима, нови мост биће дужине 13 и ширине девет метара. Имаће двије саобраћајне траке по три метра, те двије пјешачке стазе од по метар и по.

Истовремено, у овом насељу у току је градња још једног моста, и то на локалном путу Градина – Кауре – Шалићи преко Драгочајке. Како су прецизирали из одјељења, тренутно се раде опорци, односно ријечни стубови моста.

Када је ријеч о овом мосту, његовом изградњом саобраћајна повезаност ових насеља биће подигнута на виши ниво. Према подацима одјељења, новоизграђени мост ће бити армирано–бетонске конструкције, дужине десет и ширине пет метара.

Радове изводи предузеће „Грађење Ђурић“, а вриједност посла је око 50.000 КМ.