Novi kružni tokovi kod „Mljekare“ i u Obilićevu

Izgradnja još dvije manje, montažne kružne raskrsnice, na lokacijama u Rosuljama i Obilićevu, trebalo bi početi ovog proljeća, nakon što je ovih dana raspisana javna nabavka za izvođača radova, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako je planirano, novi kružni tokovi biće izgrađeni na ukrštanju ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice kod „Mljekare“ i na Obilićevu na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom.

Oba kružna toka biće izgrađena sa uklapajućim montažno-demontažnim elementima, uz manje građevinske radove.

-Kod „Mljekare“, prvo će biti ugrađen novi asfaltni sloj jer je postojeći oštećen i pojavili su se kolotrazi. Kako je planirano, saobraćajni tok iz smjera zgrade Vlade RS sa uklapajući ivičnjacima biće odvojen prije ulaska u samu kružnu raskrsnicu, a sam kružni tok imaće jednu saobraćajnu traku – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kada je riječ o kružnom toku na Obilićevu, naglasili su da će i on imati važnu funkciju u saobraćajnoj mreži grada s obzirom na to da se ovih dana očekuje i početak radova na nastavku izgradnje Istočnog tranzita do stadiona FK Naprijed.

-To će sa završetkom izgradnje novog mosta na lokaciji Zelenog mosta, generisati značajan saobraćaj, te se očekuje da riješi ukrštanje saobraćajnih tokova na Istočnom tranzitu i onih koji dolaze iz smjera Gradskog mosta, kao i lokalnih saobraćajnih tokova unutar samog naselja. Ovaj kružni tok, za razluiku od onog kod „Mljekare“, imaće dvije saobraćajne trake – kazali su iz resornog odjeljenja. Dodali su da će se u okviru ove raskrsnice posebna pažnja obratiti i na uklapanje biciklističkih traka i staza.

Procijenjena vrijednost radova na obje kružne raskrsnice iznosi oko 70.000 KM.

 Foto arhiva

Foto arhiva

Novi kružni tokovi sa „Putevima RS“

Gradska uprava i „Putevi RS“ potpisaće sljedeće sedmice sporazume o izgradnji još tri nova kružna toka, i to kod „Lesnine“, zatim na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, dok je treći planiran na ukrštanju Ulice Branka Popovića i Puta srpskih branilaca.