Новим садржајима до више посјетилаца на Сутурлији

 Сутурлија би ускоро могла бити обогаћена новим садржајима у циљу довођења што већег броја посјетилаца.

-Желимо да направимо што љепши амбијент и омогућимо свим посјетиоцима лакши приступ овом излетишту. С тим циљем, разговарао сам са представницима Шумског газдинства да се покуша доћи и до других алтернативних праваца који би водили ка Сутурлији из правца Побрђа или Кочићевог вијенца . Разговарали смо и о постављању дрвених клупа поред стаза али и дрвених мостића преко Сутурлије како би што боље повезали обале ријеке. Разматрамо све могућности како би ову природну оазу учинили још приступачнијом за излете, рекреацију, туризам, пикник али и одређене наставне активности – казао је Зоран Талић, предсједник Скупштине града Бања Лука и носилац иницијативе „парк природе Сутурлија“, који је обишао данас ту природну оазу заједно са  Велибором Станићем директором Шумског газдинства Бања Лука и деканом Шумарског факултета Војиславом Дукићем.

Истиче да уз добру сарадњу и разговор са заинтересованим суграђанима, удружењима и институцијама, парк природе Сутурлија у наредном периоду може да постане једна од омиљених локација за све посјетиоце у граду.

Велибор Станић, директор Шумског газдинства каже да се радо одазвао иницијативи „парк природе Сутурлија“.

-Шумско газдинство Бања Лука искористиће све своје ресурсе које има да се овај пројекат подржи и да ово постане једно стварно дивно мјесто за одмор јер је тако близу центра града, а да наши људи могу да изађу и уживају у овако нетакнутој природи – рекао је Станић.

-Осим туристичко рекреативног потенцијала, парк природе Сутурлија има и богат биљни и животињски свијет – додаје декан Шумарског факултета Војислав Дукић, те истиче да тај факултет у потпуности подржава активности за подручје Сутурлије.

„Пењалиште Сутрулија“ је један од нових пројеката у циљу развијања  туристичко-спортско рекреативне понуде града Бања Лука. Подсјећамо, недавно је на иницијативу предсједника Скупштине града Бања Лука заједно са Спортским риболовним друштвом Бањалука у ријеку Сутурлију пуштено преко 1.200 млађи поточне пастрмке. Урађено је и кошење и чишћење обале ријеке Сутурлије како би се тај простор учинио приступачнијим и безбједнијим за све посјетиоце.

То је само једна од активности која се проводи на овој локацији у склопу промоције Сутурлије као локације за туристичко-спортско-рекреативне активности. Од идуће године, Сутурлија ће бити уврштена у програм редовног одржавања како би сви посјетиоци могли пронаћи мјесто за себе током љетних врућина и годишњих одмора.