Нове теретане на отвореном у Чесми и Обилићеву

Нове теретане за вјежбање на отвореном ускоро ће бити изграђене у Чесми, код фудбалског стадиона и у Обилићеву, код новог моста.

Како су потврдили у Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт, данас је расписана јавна набавка за извођача овог посла, процијењене вриједности око 27.000 КМ.

План је да у ове двије теретане буде постављено по 12 фитнес справа, а изабрани извођач радова имаће рок од 30 дана за завршетак свих радова.

Како су навели из одјељења, код избора локација за нове теретане води се рачуна о томе да буду постављене на локацијама гдје је мање спортско-рекреативних садржаја, као и на локацијама гдје је примјетна повећана фреквенција рекреативаца.

У граду су у посљедњих десетак година изграђене теретане на отвореном на локацији између Венеција и Ребровачког моста, у Парку „Младен Стојановић“, на Бањ Брду, у насељу Симе Матавуља, на Старчевици, у Лазареву и у кругу спортско-рекреативног центра „Аквана“.

Из ресорног одјељења су навели да је при крају санација оштећења на справама за вјежбање на отвореном на локацији Бањ Брдо и у насељу Симе Матавуља.

 Фото архива

Фото архива