Нова расвјета у Дракулићу, Куљанима и Рамићима

Нова, јавна расвјета пуштена је синоћ у функцију у Дракулићу, Куљанима и Рамићима, у оквиру ширења система јавног освјетљења на сва приградска насеља. Ове године, систем јавне расвјете биће проширен са новом мрежом од 5,2 километра.

-Градска администрација настоји да равномјерно улаже јавна средства у све дијелове града, како у градске тако и приградске мјесне заједнице. Расвјета која је пуштена у функцију много ће значити за становинике ових насеља – казао је Срђан Амиџић, замјеник градоначелника, који је синоћ обишао ова насеља.

Нова расвјета инсталирана је Улици 7. Фебруара у Дракулићу, те дијеловима улица XI и XV Куљанске и засеоку Малешевићи код Рамића.

Амиџић је најавио и нова улагања у јавну расвјету за око 5,2 километра нове мреже на осам локација на ширем подручју града.

Ради се о о наставку градње расвјете у улицама: Београдска, Краља Александра I Карађорђевића, Деспота Стефана Лазаревића, Симе Милић Јоргић, као и у Кампусу, те на подручју Љубачева, Бронзаног мајдана и Росуља.

-За овај посао у току је јавна набавка за избор извођача радова, процијењене вриједности око 110.000 КМ- казао је он.

Почетком године је и на више локација у горњем дијелу Старчевице, постојећа јавна расвјета замијењена лед технологијом. Ријеч је о улицама: Јована Јанчића, Огњена Прице, Косовке дјевојке и Рајка Боснића, у којима је 130 натријумових свјетиљки замијењено лед расвјетом, чиме ће се остварити значајне уштеде у градском буџету. План је да током године лед расвјета буде уграђена и у Ади и Обилићеву, те настави наредне године на подручју Кочићевог вијенца, Побрђа, Лауша И и ИИ, Петрићевца, Мотика, Дракулића, Шарговца и Залужана.

Када је ријеч о изградњи расвјете у овој години, за ново освјетљење планирано је укупно 269.700 КМ.