Нова опрема за Ватрогасно друштво Врбања

Градоначелник Игор Радојичић уручио је јуче нову опрему Добровољном ватрогасном друштву Врбања.

-Ово је заиста активно и функционално ватрогасно друштво на подручју града, које је укључено у систем цивилне заштите. Активни су били у свим непогодама, односно поплавама и пожарима – казао је Радојичић.

Он је нагласио да дуги низ година ово друштво има добру сарадњу са Градском управом и са градским Одсјеком за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице.

-Помажемо једни друге учествујући у заједничким интервенцијама, а овај пут донирали смо им опрему у вриједности од 11.000 KМ. Надам се да ће им то побољшати услове за рад – закључио је Радојичић.

В.д. предсједника Скупштине ДВД Врбања Адис Чавка, захвалио је за донацију, истичући да је ова опрема била неопходна за ватрогасну јединицу која је у оквиру тог друштва.

-Јако добро сарађујемо са Градском управом и градоначелникова посјета нам је веома важна и као подстрек за даље дјеловање. Потпуно смо интегрисани у систем цивилне заштите у граду. Имамо 14 ватрогасаца активних у свако доба – навео је он.

Kако је истакао, и даље ће наставити радити не само у домену заштите и спашавања, него и у домену превенције и подизања већег степена противпожарне заштите која се, како је казао – показала као неопходна.

Навео је да су, посматрајући посљедњих 20 година, у просјеку годишње имали од 30 до 140 интервенција. Од почетка ове године, имали су 41 интервенцију по разним основама.