Невена Тодоровић на челу Дома здравља

Невена Тодоровић, специјалиста породичне медицине и досадашњи вршилац дужности директора Дома здравља Бања Лука, именована је данас за директора ове установе, одлучено је на данашњој сједници Скупштине града.

Др Тодоровић је до сада била помоћник директора Дома здравља за медицинске послове, а на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци ангажована је на катедри за породичну медицину.

 

Поред овог избора, Скупштина града је, у наставку 35. сједнице, између осталог, усвојила више информација, укључујући и оне о додјели подстицаја за пољопривреднике и систему јавног превоза. У образложењу ове информације, замјеник градоначелника Срђан Амиџић, истакао је да је јавни превоз веома битан за функционисање система све грађане Бање Луке.

  • Градска управа настоји да квалитет услуга јавног превоза дигне на што виши ниво, али и да задржимо позитивне ствари које смо учинили у претходном периоду – рекао је Амиџић.

Говорећи о подстицајима пољопривреди, Амиџић је нагласио да је једна од новина и то што се успоставља регистар пољопривредних произовђача како бисмо знали којим културама се баве и које су њихове потребе.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, изјавио је да је неопходно ажурирање катастра подземних инсталација од стране Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, прецизирајући да се у континуитету мора водити евиденција измјена на терену када су подземне инсталације у питању.

  • Због неажурирања базе података долази до нарушавања подземних инсталација приликом реализације каквог инфраструктурног пројекта. Ажурирана база података неопходна је због инвестиција, како јавних тако и приватних. Неопходна је и због рокова и спречавања изазивања хаварија, јер када немате ажурирану базу података долазимо у ситуацију да се приликом изградње неког пута или било које друге инфраструктуре пресијецају каблови, прекидају водоводне цијеви и слично – закључио је Талић.