На јесен бањалучки „Октобарфест“

Бања Лука ће у септембру добити још једну атрактивну манифестацију посвећену пиву, доброј забави и музици.

Ријеч је о фестивалу названом „Бањалучки Октобарфест 2019“, који ће бити одржан задњи викенд у септембру, од 27. до 29. септембра.

Према најави организатора Центра за маркетиншки развој, сви посјетиоци ће по популарним цијенама како улазница, тако и пива и хране, имати прилику да уживају и у богатом музичком програму.

Организован по узору на највећи фестивал пива на свијету – минхенски Октоберфест, и бањалучки ће посјетиоцима понудити пиво, кобасице, переце, добру музику и провод, али и домаћу делицију бањалучки ћевап, као мамац, прије свега, за посјетиоце града на Врбасу.

Дамир Ковачевић, организатор манифестације, истиче да ће за потребе одржавања „Октобарфеста“ на тврђави Кастел бити обезбјеђен велики наткривени простор, како вријеме не би утицало на одржавање фестивала.

-Намјера нам је да посјетиоцима понудимо најмање седам врста пива, и то у великим стакленим криглама. И понуда хране биће слична оној на чувеном минхенском Октоберфесту, од кољеница, кобасица, переца па до нашег ћевапа, којег посебно воле да пробају туристи – истакао је Ковачевић.

Када је ријеч о музичком дијелу манифестације, Ковачевић каже да су за сада договорени наступи група „Гарави сокак“ за 27. септембар и „Аеродрома“ за 28. септембар.

У циљу богаћења туристичке понуде, Град је подржао организацију првог „Бањалучког Октобарфеста“ и уврстио га у Календар туристичких манифестација града за ову годину.