На помолу рјешење проблема оборинских вода на Лаушу

Становници Улице Ђорђа Јоветића на Лаушу, за мјесец дана, требало би да имају ријешен вишегодишњи проблем канализације у својој улици. Данас је почела изградња канализације у овој улици, инвестиција вриједна око 100.000 КМ, а у оквиру великог пројекта изградње водовода и канализације „Вода 1“ укупне вриједности 7,8 милиона КМ.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас присуствовао отварању радова, рекао је да су велики проблем Лауша оборинске воде које се слијевају током већих падавина.

  • Након Улице Ђорђа Јоветића, посао настављамо и сусједној Улици Владимира Роловића, те у Карађорђевој улици гдје ће бити смјештен главни колектор. Циљ ових послова је да се оборинске воде сведу у канализацију, како не бисмо имали поплаве које су овдје уобичајене приликом сваке обилније кише – нагласио је Радојичић и најавио да ће, кроз пројекат „Вода 2“, бити настављено још неколико кракова канализације у насељу Лауш, чиме ће бити ријешен највећи број критичних тачака у овом дијелу града.

Предјседник Скупштине града Зоран Талић, изјавио је да ће, изградњом канализације у Улици Ђорђа Јоветића, бити ријешен велики комунални проблем мјештана овог краја.

  • Грађани су нас позвали прије извјесног времена и ево, ове године смо обезбиједили средства за реализацију овог пројекта. Овај проблем рјешавамо свеобухватно, јер ћемо код кружног тока на Лаушу изградити колектор и овај проблем оборинских вода би требало да буде ријешен системски и трајно – изјавио је Талић.

Мјештанин овог краја Душко Бркић, изразио је задовољство почетком радова, истичући да су им оборинске воде и поплаве стварале огромне проблеме већ деценијама, а да ће изградњом канализације, тај проблем коначно бити ријешен.

Рок за завршетак радова је 30 дана, а извођач је бањалучко предузеће „Хидрокоп“.