На Лаушу се гради зграда за мјесну заједницу и полицијску станицу

Уклањањем старе  и дотрајале бараке на углу Карађорђеве и Улице Јована Рашковића, на почетку Лауша, ових дана су почеле припреме за изградњу новог административног објекта  у ком ће бити смјештена мјесна заједница и полицијска станица, у оквиру заједничког пројекта Градске управе и МУП-а РС.

У оквиру припрема за реализацију овог пројекта, Градска управа ће ових дана расписати јавна набавку за избор извођача радова. Према идејном пројекту, површина планираног објекта износи 1.112 квадратних метара, а укупна вриједност инвестиције се процјењује на око милион КМ.

По пројекту, осим канцеларија за рад мјесне заједнице, овај објекат ће имати друштвена сала око 150 мјеста, чиме ће бити ријешен вишедеценијски проблем са реализацијом друштвених активности на подручју једног од најмногољудијих бањалучких насеља.

– Изградњом овог објекта, по први пут мјесна заједница и полицијска станица неће више бити смјештени у туђим просторима, што је сада случај. Са друге стране, највећа добит је у томе што ће у овој згради моћи да се организују разни догађаји, које сада на Лашу није било могуће извести због недостатка адекватних просторија – истичу у Одјељењу за комуналне послове.

У непосредној близини ове локације, ускоро се може очекивати и почетак радова на изградњи кружног тока, који би требало да ријеши саобраћајне гужве на овом чворишту, које су посебно изражене у јутарњим и послијеподневним шпицевима.

 Локација на Лаушу

Локација на Лаушу