Na visokom nivou saradnja Grada i MUP-a RS

Saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske stanice Banja Luka i Gradske uprave je na visokom nivou i odvija se svakodnevno s obzirom na to da je Banja Luka i sjedište velikog broja institucija. Rečeno je nakon današnjeg sastanka zamjenika gradonačelnika Banje Luke Srđana Amidžića i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Nova stanica policije i MZ  na Laušu, koja je nedavno otvorena je samo jedan od uspješnih zajedničkih projekata, a kako je istakao ministar Lukač – novi objekat služiće kako za aktivnosti policije, tako i gradske administracije i mještana tog velikog naselja.

– U toku je projekat koji smo započeli prošle godine, a riječ je o postavljanju video nadzora na teritoriji Grada Banje Luke. Već 50 odsto ovog posla je realizovano, odnosno  već koristi policiji i u preventivnom i u smislu određenih istraga. Implementiranjem ovog projekta na tertoriji Banje Luke biće ukupno 330 kamera koje će poslužiti za veću bezbjednost svih sugrađana – rekao je ministar Lukač.

Zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić naveo je da je jako značajna saradnja između lokalnih zajednica i republičkih institucija,prije svega, zbog dobrobiti naših građana.

-Veoma uspješno sarađujemo sa ministarstvom i policijskom stanicom. Grad Banja Luka je u procesu izrade strategije bezbjednosti i sasvim logično i u tom segmentu potrebni su nam partneri iz Ministarstva unutrašnjih poslova – kazao je on.

Nastojanja su, kako je naglasio, da se u što većoj mjeri poveća bezbjednost građana gdje su već pokrenute značajne i konkretne aktivnosti u oblasti saobraćaja, između ostalog – postavljanjem nadzornih kamera.

-Primjenom ovog projekta, što pokazuju podaci iz više lokalnih zajednica, značajno je smanjen broj saobraćajnih nezgoda – zaključio je Amidžić.