На високом нивоу сарадња Града и МУП-а РС

Сарадња Министарства унутрашњих послова, Полицијске станице Бања Лука и Градске управе је на високом нивоу и одвија се свакодневно с обзиром на то да је Бања Лука и сједиште великог броја институција. Речено је након данашњег састанка замјеника градоначелника Бање Луке Срђана Амиџића и министра унутрашњих послова РС Драгана Лукача.

Нова станица полиције и МЗ  на Лаушу, која је недавно отворена је само један од успјешних заједничких пројеката, а како је истакао министар Лукач – нови објекат служиће како за активности полиције, тако и градске администрације и мјештана тог великог насеља.

– У току је пројекат који смо започели прошле године, а ријеч је о постављању видео надзора на територији Града Бање Луке. Већ 50 одсто овог посла је реализовано, односно  већ користи полицији и у превентивном и у смислу одређених истрага. Имплементирањем овог пројекта на терторији Бање Луке биће укупно 330 камера које ће послужити за већу безбједност свих суграђана – рекао је министар Лукач.

Замјеник градоначелника Бање Луке Срђан Амиџић навео је да је јако значајна сарадња између локалних заједница и републичких институција,прије свега, због добробити наших грађана.

-Веома успјешно сарађујемо са министарством и полицијском станицом. Град Бања Лука је у процесу израде стратегије безбједности и сасвим логично и у том сегменту потребни су нам партнери из Министарства унутрашњих послова – казао је он.

Настојања су, како је нагласио, да се у што већој мјери повећа безбједност грађана гдје су већ покренуте значајне и конкретне активности у области саобраћаја, између осталог – постављањем надзорних камера.

-Примјеном овог пројекта, што показују подаци из више локалних заједница, значајно је смањен број саобраћајних незгода – закључио је Амиџић.