Нацрт градског буџета за 2019. годину пред одборницима 22. новембра

На наредној сједници Скупштине града, која ће бити одржана 22. новембра, биће разматран нацрт градског буџета за 2019. годину као и ребаланс овогодишњег буџета,  одлучено је на данашњој сједници Колегијума Скупштине града Бање Луке.

У најави 27. сједнице, градоначелник Игор Радојичић је рекао да ће нацрт буџета за идућу годину бити у готово идентичном оквиру као и овогодишњи буџет без ребаланса, а и да ће унутрашња структура бити веома слична овогодишњем буџету. Када је у питању ребаланс овогодишњег буџета, Радојичић истиче да ће буџетски оквир бити повећан за 2,7 милиона КМ.

– Током ове године имали смо раст прихода на појединим ставкама, укључујући трансфере са нивоа Републике који се односе на капиталне инвестиције, а то су нова улица у Шарговцу, водоводи у Карановцу, Јагарама и Чесми, нова кружна раскрсница у Улици Исаије Митровића, те водовод Пезића поље. Било је промјена и на ставци пореза на лична примања, јер су током љета промијењени закони, и ту Град биљежи мањи приход од 1,4 милиона КМ – рекао је градоначелник.

На наредном скупштинском засједању наћи ће се и Приједлог одлуке о условима и начину одржавања јавних манифестација те кориштењу аудио и видео помагала у објектима и изван њих.

– Извршена су мјерења буке на свим локацијама на којима се одржавају јавне манифестације, о чему је урађена и детаљна студија. Одлука би требало да почне са примјеном ове зиме, прво експирементално до 28. фебруара 2019. године, а након тога и у коначној фази – навео је Радојичић.

Он је изразио увјерење да ће наредном сједницом бити испоштован годишњи календар рада Скупштине, што ће омогућити да у децембру буде донесен буџет и сви годишњи планови за наредну годину.

На дневном реду 27. сједнице градског парламента биће 36 тачака, а сједница ће почети у 9.00 часова.