Наступ „Маслеше“ у Окучанима

У оквиру сарадње Града Бања Лука и Вијећа српске националне мањине општине Окучани, бањалучки Ансамбл народних игара и пјесама „Веселин Маслеша“ наступио је данас на обиљежавању крсне славе Вијећа и тамошњег Храма – Светог Великомученика Димитрија.

Град је обезбиједио учешће ансамбла из Бање Луке на обиљежавању крсне славе, а у циљу унапређења сарадње између нашег града и локалних заједница са подручја Западне Славоније са израженом повратничком популацијом.

Интензивнија културна размјена је договорена током љетошњег сусрета градоначелника Игора Радојичића са делегацијама града Пакрац и општине Окучани, као и недавног сусрета са Епископом славонским Јованом.

Конкретизација тих договора је и започела данашњим наступом бањалучких умјетника на подручују Окучана, а већ за суботу, 10. новембар у Бању Луку ће доћи око 40 дјеце из Пакраца у оквиру пројекта “Школа у природи – предавања о српском језику, култури и историји”. Овај пројекат реализује Вијеће српске националне мањине Града Пакраца, а финансира га Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије.