Насеље Симе Матавуља: На јесен нови рекреативни садржаји

У насељу Симе Матавуља, рекреативци би већ на јесен требало да добију нове садржаје, а власници паса уређен простор за игру својих љубимаца, у оквиру пројекта вриједног више од 200.000 КМ.

За реализацију ових пројеката, у току је поступак избора извођача радова, а како су прецизирали из Одјељења за комуналне послове – између стамбених зграда и транзита предвиђена је градња трим стазе, терена за баскет и терена за боћање.

Постојећи фудбалски и терен за одбојку у том насељу, биће темељно обновљени.

Поред спортских терена, у насељу Симе Матавуља биће саграђен парк за псе, што би, уз парк на Бањалучком пољу, био други уређен простор у граду за кућне љубимце.

-Дакле, разумијемо потребу суграђана да своје љубимце изведу на неко уређено мјесто и зато се настоји радити и на том пољу – казали су у одјељењу.

У овом насељу већ има дјечије игралиште које се редовно одржава, као и теретана на отвореном.

И ове активности, како су навели из одјељења, изводе се у оквиру настојања да се широм града изгради што више рекреативних садржаја.

Тако су у посљедње вријеме, овакви слични пројекти већ реализовани у подножју Страчевице, гдје су саграђене трим стаза и теретана на отвореном. Трим стазе саграђене су и у Парку „Младен Стојановић“, на Бањ брду и уз обалу Врбаса, од моста „Венеција“ до „Ребровачког“, а нове теретане у природи добили су становници мјесних заједница Лазарево, Чесма и Обилићево.

 Фото архива

Фото архива