Насеље Симе Матавуља: Бројни садржаји за рекреативце

Станари у насељу Симе Матавуља добили су нове спортско-рекреативне садржаје, у оквиру плана којим се настоји у сваком градском насељу направити што више простора за рекреативне активности.

На платоу између Улице Драге Малића и транзита, уз ове нове садржаје за спорт и рекреацију, саграђена су и два парка за псе са првом самоуслужном праоницом за псе.

-Добили смо један комплекс са више нових простора и садржаја и ово је сада један лијеп садржај за градско насеље. Уједно, може нам убудуће бити образац за уређење других градских насеља гдје има довољно простора – казао је градоначелник Игор Радојичић који је данас обишао новоизграђене спортско-рекреативне садржаје у насељу Симе Матавуља.

Уз раније саграђене и сада обновљене терене за фудбал и одбојку, те теретану на отвореном, на овој локацији су изграђени нови терени за баскет и боћање, стаза за трчање, те пјешачке стазе, што ће ову локацију учинити пријатним мјестом за дружење као и за бављење различитим спортовима и рекреацијом.

Један од покретача ове иницијативе Саша Kецман, каже да станари овог дијела града сада имају на располагању бројне садржаје, од оних за спортисте и рекреативце, до власника кућних љубимаца.

-И за оне нешто старије суграђане у нашем насељу имамо уређене стазе за шетњу, тако да сада имамо довољно садржаја за један лијепо испуњен дан – казао је Кецман.

Цијели простор у насељу додатно је озелењен односно засађене су нове саднице смрче, платана и јоргована.