Наредна сједница Скупштине града 28. марта

Наредна сједница Скупштина града Бања Лука биће одржана у сриједу 28. марта, са почетком у 9.00 часова, одлучено је на данашњој сједници скупштинског Колегијума. На 21. сједници одборници ће разматрати 49 тачака дневног реда.

Између осталог, на дневном реду ће бити приједлог одлуке о додјели награда и признања поводом 22. априла – Дана града, затим одлука о висини накнаде за трошкове уређења градског грађевинског зенљишта, те одлука о висини паушалне накнаде за постављену кабловску канализацију. Одборници ће расправљати и о календару туристичких манифестација у граду за ову годину, те о извјештајима и програмима рада градских предузећа и установа. На овом скупштинском засједању наћи ће се и извјештај о раду градоначелника и Градске управе за прошлу годину, као и извјештај о релаизацији програма рада Скупштине града за 2017. годину.

– Држимо висок темпо рада градске администрације и Скупштине града. Дневни ред је доста обиман и разноврстан. Имамо низ одлука из области комуналних послова и регулационих планова. Једна од одлука тиче се и рјешавања питања изгледа башта угоститељских објеката и надам се да ћемо га ријешити на обострано задовољство. Годинама уназад није било ријешено питање постављања кабловске канализације, а једна од мјера је и увођење паушалне накнаде за већ постављену кабловску канализацију гдје до сада Град није остваривао никакав приход. Када су у питању регулациони планови, најинтересантнији је план централне градске зоне. Простор старе аутобуске станице је планиран са једним спомен-обиљежјем и вертикалним паркинзима, преко садашљег паркинга код Музеја савремене умјетности који би у будућности требало да буде трг, док би нова шеталишна зона требало да буде успостављена од споменика бану Милосављевићу према будућем централном спомен-обиљежју –  рекао је Радојичић новинарима након завршетка Колегијума.

Предсјендик Скупштине града Зоран Талић, изјавио је да се на расписани јавни позив за додјелу акредитација заинтересованим субјектима за учешће у раду радних тијела Скупштине града Бања Лука јавило девет организација које су и добиле акредитације. Талић је додао да је на овој сједници Колегијума донесена и одлука о наставку рада на изради етичког кодекса Скупштине, што је и обавеза локалне заједнице.