Набављен комби за Градску организацију слијепих

Поводом 70. годишњице постојања Градске организације слијепих Бања Лука, Градска развоја агенција је спровела пројекат реновирања и опремања пословних просторија Градске организације слијепих Бања Лука, што је обухватило набавку потребне информатичке опреме за обуку слијепих лица те набавку комби возила за превоз ових лица.

  • Поменути пројекат је прави примјер сарадње невладиног сектора и Градске развојне агенције Бања Лука у којем су ефикасно искориштена експертска знања које особље агенције има у области припреме и имплементације међународних пројеката и захваљујћи којем је финансиран и реализован један међународни пројекат од којег дугорочну корист имају слијепа лица у једној локалној заједници – кажу у Градској организацији слијепих.

Из Градске развојне агенције истичу да посебну вриједност у овом пројекту имају стечено практично искуство и знања која су пренесена члановима Градске организације слијепих Бања Лука,  а у вези са припремом и реализацијом пројеката који се финансирају из донаторских фондова. Поводом великог јубилеја – седам деценија постојања Градске организације слијепих, недавно је у Бањој Луци промовисана и монографија у којој је наведени пројекат добио запажено мјесто.

Пројекат реновирања и опремања просторија Градске организације слијепих спровела је Градска развојна агенција из програма прекограничне сарадње ИПА Хрватска – Босниа и Херцеговина