Мосту у Доцу у пројектовању, први радови на јесен

Идејни пројекат за нови мост у Доцу требало би да буде завршен до краја наредног мјесеца, у оквиру припрема за највећи овогодишњи пројекат саобраћајне инфраструктуре, изјавио је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Он је нагласио да је ово први конкретан корак у спровођењу овог капиталног пројекта, након што је на међународном конкурсу изабрано идејно рјешење будућег моста.

  • У наредних неколико дана биће потписан уговор са предузећем Рутинг које је изабрано на тендеру за израду идејног пројекта на потезу од уклапања у Булевар цара Душана до споја Мачванске улице са Булеваром војводе Степе Степановића, те израда главног пројекта колског моста у Доцу – истакао је Сандић.

Како је планирано, по верификацији идејног пројекта, ући ће се у израду главног пројекта за колски мост, док ће у другим фазама бити грађен пјешачки мост.

Према очекивањима, изградња колског млоста требало би да започне на јесен.

Изградња овог моста одвијаће се у пет фаза, а у оквиру овог процеса, већ је покренута и измјена регулационог плана овог подручја.

У оквиру изградње моста и приступних саобраћајница, Мачванска улица биће проширена са четири саобраћајне траке на потезу до раскрснице са Булеваром Степе Степановића, а потом ће бити изграђена и нова саобраћајница уз Средњошколски дом, па све до Источног транзита.

У каснијој, посљедњој фази пројекта, изнад колског, биће изграђен пјешачки мост, и то на потезу од тржничког платоа до простора испред Правног факултета.

 

 Фото: архива

Фото: архива