Модна ревија „Баш по мјери“ 28. новембра

Четврта модна ревија особа с инвалидитетом, под називом „Баш по мјери“, биће одржана 28. новембра с почетком у 19 часова у Банском двору.

На ревији ће се у улози модела наћи 29 жена и 17 мушкараца са различитим врстама инвалидитета, који ће носити креације дизајнерке Александре Иванковић (Студио Имагинариум).

Са детаљима Змијањског веза, природним материјалима и земљаним бојама, сваки учесник ће носити своју “по мјери” скројену одјевну комбинацију. Учешће на ревији ће узети бар по један представник из скоро свих савеза и/или удружења особа са инвалидитетом на нивоу БиХ.

-У првом дијелу ревије ће на сцену излазити само жене, док ће им се у другом дијелу придружити и мушкарци. У пратећем дијелу програма, тј. у  паузи између два изласка поред наступа Етно групе “Ива” и хора “Castratonica”, представиће нам се и академски плесни клуб „Хабанера“ а зашто ће овај њихов наступ бити интересантнији од других, видјећете на самој ревији“ – саопштила је докторица Снежана Кутлешић-Стевић, организатор и идејни творац ове ревије.

Овогодишњи мото ревије је „Могу све што пожелим“ са циљем указивања и усмјеравања перцепције на могућности особа са инвалидитетом (а не само на “недостатке”).

-Жеља нам је да представимо особе са инвалидитетом у једном новом свјетлу и покажемо шта се све може, с једне стране, као и то да укажемо на чињеницу да је инвалидитет само једна карактеристика која не одређује особе које га посједују.  Надаље, желимо да пошаљемо поруке које ће утицати на стварање предуслова за самосталан живот особа са инвалидитетом, те отворити могућности за њихово учешће у свим областима живота и рада – нагласила је др Кутлешић-Стевић.

Као и претходних година, како је рекла – ревију организују без буџетских средстава.

-У организацији ревије стоји преко 50 људи који волонтерски дају своје доприносе. Ипак, ове године смо одлучили да помогнемо људима да додатно искажу своју хуманост па смо оставили могућност онима који желе да дају новчани допринос. Сва пристигла средства ћемо преусмјерити у виду донације за учесницу ревије, Ану Глогињу која је трентуно у процесу лијечења – закључила је она.

 Фото архива

Фото архива