Могућа изградња пасареле код ресторана „Алас“

Због гужви на Западном транзиту, на потезу од кружног тока према ресторану „Алас“, разматра се могућност изградње пасареле у Омладинској улици, код укрштања са Улицом Браће Мажар и мајке Марије, на скретању у правцу Новог гробља.

Према наводима одговорних из Одјељења за саобраћај и путеве, у току је анализа која би требала да да одговор о томе да ли би градња пасареле адекватно ријешила честа загушења у саобраћају и проблем са прелазом пјешака на овој локацији.

Након проведене анализе, која укључује просторне могућности и евентуалне имовинско-правне односе, донијеће се и коначна одлука о могућности ове инвестиције.

-Семафор који је раније постављен у зони укрштања транзита са улицом Браће Мажар и мајке Марије код ресторана „Алас“, а који функционише на принципу пјешачког семафора са тастером за најаву преласка пјешака преко саобраћајнице, у појединим дијеловима дана доводи до гужви све до кружног тока код Гимназије – наглашавају у Одјељењу.

Ускоро ће бити расписана јавна набавка за израду идејног рјешења и урбанистичко техничких услова за денивелисани прелаз, послије чега ће бити познато да ли ће се ићи у реализацију овог пројекта.