Млади креативци добијају атрактиван простор у „Целпаковом“ небодеру

Млади креативци, са добрим пословним идејама, добиће од Града пословни простор у „Целпаковом“ небодеру у центру града, у оквиру системских настојања да се помогне развој „стар ап“ предузећа.

Према одлуци градских власти, Град ће додијелити овај простор Иновационом центру Бања Лука (ИЦБЛ), који им је неопходан за обављање активности удружења, прије свега намијењеног за реализацију пословних идеја младих.

Ријеч је о простору у небодеру у Улици Веселина Маслеше број 1, на 13. спрату, укупне површине 130 квадарата.

Овај простор, Иновациони центар ће у сарадњи са Фондацијом „Мозаик“ преуредити за отварање коворкинг простора и „хаб“-а у Бањој Луци, као дијела мреже хаб-ова на простору БиХ.  При томе, како је планирано у оквиру хаб-а биће успостављен коворкинг простор, конференцијска сала и остали садржаји који су потребни за рад младих креативаца.

Како су истакли из ресорног Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање, Град је опредијељен да подржи покретање нових послова, посебно нових технологија, те је у том смислу исказана и подршка за додјелу новог простора Иновационом центру.

Како је наведено у одлуци о додјели простора у закуп, која је добила „зелено свјетло“ на новембарској сједници градског парламента – Град подржава Иновациони центар Бања Лука из разлога што њихове активности доприносе подстицању предузетништва код младих, те смањења незапослености.

-У протеклом осмогодишњем периоду, Иновациони центар Бања Лука оправдао је своје постојање, првенствено разрадом преко 200 пословних идеја, подржавањем бројних тимова и основањем око 40 компанија, у којима је запослено више од 300 нових радника. Сходно томе, и у претходном периоду, Градска управа подржавала је развој Иновационог центра, као својеврсног инкубатора за оснивање и подршку start-up предузећима, додјељујући му одговарајуће пословне просторе за организовање бројних тренинга за полазнике и за потребе развоја стар- ап предузећа – навели су из одјељења и додали да је прошле године Град додијелио три пословна простора Иновационом центру за потребе развијања старт-ап бизниса.

 Фото илустрација

Фото илустрација