Малишани из „Лептирића“ у посјети Градској управи

Поводом „Недјеље дјетета“, градоначелник Игор Радојичић, приредио је данас пријем за малишане из дјечјег вртића „Лептирић“. Том приликом, малишани су изразили своје жеље, које се углавном односе на изградњу нових вртића, дјечјих спортских игралишта.

  • Град Бања Лука је у протеклом периоду организовао неколико великих акција које се тичу наших најмлађих, направљено је преко 20 нових дјечјих игралишта. Пошто имамо велике листе чекања на смјештај у вртић, у току је највећа активност обезбјеђивања нових мјеста у вртићима. У овом моменту, у току је градња нових простора на четири локације за око 450 малишана, а то су Лазарево, Петрићевац, Старчевица те вртић „Јежева кућица“ – рекао је Радојичић.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање, Јелена Куртиновић, казала је да Град интензивно ради на повећању капацитета смјештаја у вртићима.

  • Родитељи су схватили значај предшколског васпитања и образовања и ми данас у бањалучким вртићима имамо преко 2.000 дјеце у 24 објекта. Град и Центар за предшколско у овом моменту нису у могућности да санирају све вртиће који су старије градње те смо се усмјерили и на тражење донација како би сва бањалучка дјеца имала адекватан смјештај у предшколским установама – закључила је Куртиновић.

У наставку „Недјеље дјетета“, између осталог, у сриједу 9. октобра, очекује нас манифестација дан отворених врата (11.00 часова). Дан касније, 10. октобра, на Тргу Крајине ће бити организована промоција дјечјих права, да би 11. октобра дјеца вратила кључеце града градоначелнику.