Луткарско позориште из Љубљане припремило програм за бањалучке малишане

У оквиру манифестације „Прољеће у Бањалуци”, Град Бања Лука у сарадњи са Дјечијим позориштем Републике Српске поклања најмлађима два извођења представе „ШКРТ ШКРТ КРА ЧОФ!” (Греб, греб, хууу, бућ“) Луткарског позоришта из Љубљане.

Представа ће играти у недјељу, 12. маја у 11.00 и у 13.00 часова на великој сцени Дјечијег позоришта Републике Српске. Представа траје 40 минута и намијењена је дјеци узраста од три и више година. Улаз за све посјетиоце је бесплатан.

О представи

„ШКРТ ШКРТ КРА ЧОФ!” је топла бајка за најмлађе у којој се преплићу јака осјећања и богата машта. Главни јунак ове приче је жабац Џереми који има један проблем – не смије да спава. Мучи га мисао шта је тај звук – греб, греб, хууу, бућ! – који чује испод кревета. Његов отац покушава да га убиједи да нема чега да се плаши све док он сам не легне на кревет и чује „греб, греб, хууу, бућ!”.

Међутим, када заједно изађу из куће откриће да звук „греб, греб” долази од кртице која копа рупу, да се „бућ“ чује када риба искаче и враћа се у воду, а да се са „хууу“ оглашавају ноћне птице.

Ову луткарску бајку режирала је Ивана Ђилас, визуелни дизајн, костиме и сценографију потписује Барбара Ступица, а у представи играју Бране Вижинтин, Аја Кобе, Каја Кастелац и Блаж Целарец који је аутор и музике.