Куљани: Отворена дјечија стоматолошка амбуланта

У простору подручне школе „Јован Дучић“ у Куљанима, данас је отворена дјечија стоматолошка амбуланта која ће бити на услузи за више од 2.000 дјеце са подручја Куљана, Залужана и Пријечана.

Градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао отварању амбуланте, истакао је да ће сада дјеца из овог краја моћи да, у близини својих кућа, добију услуге зубара.

  • Овај посао смо радили заједно са ОШ „Јован Дучић“ и Домом здравља, а Град Бања Лука је за опремање обезбиједио 37.000 КМ. Укупно, ово је девета школска стоматолошка амбуланта коју смо отворили на подручју града – рекао је Радојичић.

Он је најавио и градњу првог градског вртића у Куљанима, чија градња би требало да почне ове године.

  • Куљани су насеље које расте и у које се досељава велики број људи. Пројекат изградње вртића ћемо реализовати заједно са УНДП-ом. Град је обезбиједио средства, а очекујемо да УНДП изабере извођача и да већ током предстојеће јесени започнемо радове – навео је градоначелник.

Директорица Дома здравља Бања Лука, Невена Тодоровић, казала је да орално здравље нашег становништва није на задовољавајућем нивоу и да, кроз превентивни рад у школским стоматолошким амбулатама, покушавају да поправе ту ситуацију и да се већ код најмлађих успостави здраву навику одржавања хигијене зуба.

Директорица ОШ „Јован Дучић“, Ранкица Пушић, изразила је задовољство отварањем зубне амбиланте у школи у Куљанима, истичући да ће то бити од великог значаја за сву дјецу и родитеље из Куљана, Залужана и Пријечана.