Кружни ток на Лаушу: Постављен први слој асфалта

Радови на изградњи кружне раскрснице код ресторана „Сирано“ на Лаушу ужурбано се приводе крају како би до сриједе, 19. јуна, и званично била пуштена у саобраћај, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

  • Током викенда положен је први носиви слој асфалта на кружној раскрсници. Данас се ради на постављању уличне расвјете и вертикалне сигнализације и упоредо се завршавају ивичњаци. Остаје да се током дана и сутра постави и завршни слој асфалта и исцрта хоризонтална сигнализација – истичу у Одјељењу.

Изградња овог кружног тока је од велике важности за проток саобраћаја у овом дијелу града и изводи се у оквиру стратешких планова за растерећење саобраћаја на свим важнијим чвориштима на подручју града. Пројекат вриједан 650.000 КМ, финансирају Путеви Републике Српске.

Осим овог пројекта из области саобраћаја, на Лаушу треба да почне градња нове саобраћајнице између Паприковца и Лауша (преко воћњака некадашње „Економије“), којом би се управо растеретила раскрсница код “Сирана” и саобраћај кроз Карађорђеву улицу. За овај пројекат ријешени су имовинско-правни односи и обезбијеђена средства уз помоћ Владе РС.