Крећу контроле свадбених салона и „кетеринга“

Градска инспекција ће у наредним данима пооштрити контроле свадбених салона и угоститељских објеката који пружају услуге на бази „кетеринга“, саопштено је из Одјељења за инспекцијске послове.

  • Тржишна инспекција ће из своје надлежности, прије свега, контролисати посједовање рјешења о регистарацији и издавању одговарајућег рачуна за пружене угоститељске услуге, док ће Инспекција рада контролисати пријаву радника и наплате доприноса, као и закључивање уговора о раду запослених радника – истиче начелник oдјељења Јанко Кецман.

Према његовим ријечима, до 15. септембра власници ће бити упозоравани да своје дјеловање ускладе са законом, а након тога ће услиједити појачан надзор и све нерправилности ће, како истиче, бити строго санкционисане. Истовремено, Кецман најављује да ће на јесен услиједити и појачани надзор клаоница, печењара и месница.

  • Са доласком јесени почиње и припрема меса за зиму, па ће од 1. октобра градски инспектори на терен у појачане контроле како би контролисали одлагање животињског отпада, те хигијену приликом обраде и продаје меса. Ни овдје неће бити попуста за било који субјекат, контроле ће бити ригорозне, а сви они који не буду поштовали правила, биће кажњени – наводи Кецман.
 Фото: архива

Фото: архива