Кренуо панорамски мини бус за Бањ брдо

Панорамски мини бус кренуо је данас према Бањ брду и све до јесени превозиће Бањалучане и заинтересоване туристе до најпознатијег бањалучког излетишта.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, рекао је да Град Бања Лука на овај начин излази у сусрет нашим суграђанима, али и туристима које желе да посјете Бањ брдо.

  • Прошле године, бус је наишао на веома добре реакције и превезао је око 7.000 путника што показује да постоји велики интерес за „Бањ бус“. Наша првобитни идеја је била да добијемо возић за Бањ брдо, али, пошто није било заинетерсованих, онда смо се опет одлучили за панорамски мини бус – нагласио је Сандић.

Он је додао да је је садашњи уговор са превозником флексибилнији у односу на прошлогодишњи.

  • Формално ће превоз трајатаи до 30. септембра, али, уколико временске прилике буду повољне и буде интересовања путника, наставићемо превоз. Такође, на основу овог уговора имамо сигурно уговорен превоз и за 2020. годину – казао је начелник Сандић.

Сандић је истакао да је ове године ангажовано нешто веће возило, које је прилагођено особама са инвалидитетом, мајкама са колицима и малим бебама, као и бициклистима који могу да унесу свој бицикл у бус. Цијена превоза је иста као и прошле године и износи 1 КМ, а за дјецу до пет година је бесплатно. Полазна станица мини буса је код фабрике обуће „Бема“, а ред вожње „Бањ буса“ можете погледати на фотографији у прилогу овог текста.